Na vsebino

Šola v naravi - Fara - 1. in 2. dan

1. dan:

Učenci 2. razredov OŠ Semič smo se odpravili v šolo v naravi. V CŠOD Fara v Kostelu bomo bivali od 9. 10. 2019 do 11. 10. 2019.

Ob prihodu v dom smo spoznali učitelje in okolico doma. Bili smo zelo veseli in polni pričakovanj. Sledila je razporeditev po sobah in urejanje prtljage. Po kosilu in počitku so sledile prve dejavnosti.

Najprej smo se preizkusili v lokostrelstvu pod vodstvom učitelja Alana in pri tem ugotovili, da nam gre streljanje v tarčo kar dobro od rok. Po malici smo se z učiteljico Špelo naučili kaj je astronomija in spoznali nekaj osnov. Špela nam je povedala zgodbo o Orionu, kako je prišel na zvezdno nebo. Tudi sami smo se preizkusili v ustvarjanju ozvezdij, ki smo si jih pričarali z nabranimi kamenčki v bližnji okolici ter v skupinah oblikovali zgodbo, ki smo jo predstavili ostalim.

Dan smo zaključili z večernim pohodom z lučkami do lončarjevega doma in delavnice. Tam smo si ogledali njegove izdelke. Po vrnitvi v dom je sledilo umivanje in spanje. Že prvi dan je bilo pestro, zanimivo in lepo.

Kaj nas čaka jutri?

2. dan:

Prebudili smo se v deževno jutro. Pojedli smo zajtrk, si umili zobe in pospravili sobe. Sledilo je ocenjevanje sob, nato pa zapis vtisov preteklega dne v dnevnike šole v naravi. Toplo smo se oblekli in se kljub rahlemu dežju odpravili v bližnji gozd kjer smo raziskovali življenjsko pestrost gozda.

ri raziskovanju smo poleg drobnih živali videli tudi močerada. V notranjosti gozda smo se igrali igrico slepec, pri kateri smo "slepega" vodili po gozdu. Po malici smo se podali v raziskovanje potoka Prifarski jarak. Spoznavali smo živa bitja v potoku, ki smo jih sami ujeli s pomočjo mrežice.

Po zasluženem kosilu je sledil počitek, nato pa delo v 2 skupinah. Ena skupina je preizkusila lastne spretnosti v adrenalinskem parku, druga pa si je iz gline s pomočjo lokalnega lončarja izdelala svojo posodico. Skupini sta se nato zamenjali.

Pred nami pa je že bil zaključek dneva z družabnim večerom in težko pričakovanim plesom. To pa je bilo zabavno! Komaj smo se še umili ter hitro zaspali.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj