Na vsebino

Šola zdravja z mednarodno nagrado Fit for Life 2023

Z veseljem sporočamo, da je bilo Društvo Šola zdravja (DŠZ) nagrajeno s strani Fundacije Fit for Life, ki ima sedež v Ženevi. Med več kot 350 prijavami, prejetimi iz več kot 80 držav sveta je bilo DŠZ izbrano za enega od štirih nagrajencev nagrade Fit for Life 2023.

Letošnji nagrajenci:

  • The Filo Project (Združeno kraljevstvo)
  • Zeitpolster (Avstrija)
  • Društvo Šola zdravja (Slovenija)
  • ExWell Medical (Irska)

Fundacija vsako leto podeli nepovratna sredstva v višini 100.000 evrov štirim neprofitnim organizacijam ali socialnim podjetjem, ki izvajajo pionirske projekte za spodbujanje vseživljenjske kondicije, mobilnosti in zdravja v starajočih se družbah po vsem svetu. Letos je prepoznala DŠZ kot visoko uspešno organizacijo, inovativno in vplivno na področju aktivnega življenja in zdravega staranja.

V trifaznem postopku je DŠZ fundacijo prepričalo v svojo kakovost in velik učinek na aktivno življenje starejših, članov društva ter potencial za razvoj društva. Fundacija bo zagotovila večletno podporo in mednarodno prepoznavnost projekta društva, v družbi drugih visokokakovostnih projektov, ki spodbujajo vseživljenjsko telesno pripravljenost in zdravje ljudi v hitro starajočih se družbah po vsem svetu.

Društvo Šola zdravja je sklenilo triletno partnerstvo s fundacijo, z možnostjo dolgoročnega sodelovanja. Večletna podpora bo društvu omogočila postopno širjenje programov in ozaveščanje javnosti o pomenu zdravega staranja. V okviru projekta bo poudarek na razvijanju področja prostovoljcev, strokovnega kadra in promocijske aktivnosti društva. Fundacija bo redno spremljala uspešnost in vpliv nepovratnih sredstev.

Nagrado s strani ambasadorjev Fit for Life, donatorjev in partnerskih organizacij, sta v Ženevi prevzela predsednica društva Zdenka Kavčič in član Upravnega odbora društva, Matjaž Marinček.

V Društvu Šola zdravja se bomo trudili, da bo nagrada obogatila aktivno življenje naših članov.

Avtor: Društvo Šola zdravja

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
47
56
612
78
88
93
24
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj