Na vsebino

ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL

V petek, 19. 2. 2016, se je v dvorani Srednje šole Črnomelj na Šolskem plesnem festivalu zbrala vsa Bela krajina. Dvorana je pokala po šivih od številnih gledalcev in plesalcev. Letošnji šolski plesni festival so pod vodstvom profesorice Vesne Fabjan organizirali dijaki 3. aG.

S pesmijo I feel better when I’m dancing, za katero lahko rečemo, da je bila tematska pesem letošnjega festivala, so ŠPF otvorile plesalke skupine S-crew z dijaki SŠ Črnomelj. Sledile so spodbudne besede ravnateljice Elizabete Prus in županje Mojce Čemas Stjepanović.

Letos smo si lahko ogledali osupljive plesne točke različnih plesnih zvrsti, od folklore do break dancea. Belokranjci smo z odprtimi usti opazovali plesne gibe zmagovalca Slovenija ima talent, Jerneja Kozana, kot tudi plesni točki zelo uspešno plesne skupine SoFly iz Novega mesta. Ne smemo pozabiti niti na nastop harmonikarskega orkestra Martina Težaka, glasbene šole Melodiart, ki je osvežil vmesno dogajanje na odru.

Najpomembnejši del šolskega plesnega festivala pa je zagotovo plesno tekmovanje za dijake SŠ Črnomelj. Ti so se pomerili individualno, v parih ter v skupinah. Nina Perčin, Nataša Šuštarič Bradač, Nastja Rajkovič, Ula Pavlin in Žiga Sotlar so poznavalci na plesnem področju in sodniki, ki so ocenjevali njihove plesne korake. Ker ima Srednja šola Črnomelj veliko dobrih plesalcev, je bilo tekmovanje zelo napeto. V individualnem tekmovanju je Tina Plut dosegla 3. mesto, Manja Novak 2. mesto in Zala Vraničar 1. mesto. Dekleta so bila v takšni zasedbi na zmagovalnem odru že lansko leto. V parih sta 3. mesto zasedla Nika Strmec in Žiga Peteh, 2. mesto Eva Kavčič in Roman Križman, zmagala pa sta Leon Krajačič in že lanskoletna zmagovalka plesa v parih Nina Mikunovič. V parih in individualno nas bodo na državnem tekmovanju zastopali tekmovalci, ki so se uvrstili na prvih šest mest.

V boju med razredi je nastopilo šest razredov, zmagovalni razred pa bo šolo zastopal na državnem tekmovanju ŠPF. Dijaki so pridno trenirali že od novembra in nastopi razredov so iz leta v leto na višjem nivoju. s svojim nastopom so zopet navdušili dijaki 2. bG. Tokrat so pripravili točko na temo skavti in od občinstva prejeli odličen odziv. Ne samo da so se odlično odrezali, svoj nastop so okronali z uvrstitvijo na 3. mesto in svojo točko posvetili sošolcu Dominiku Lozaru, ki okreva v kliničnem centru. 2. mesto so zasedli dijaki 1. letnika stojnega tehnika. S šaljivim, a kljub temu kvalitetnim nastopom, so pokazali, da se dobro znajdejo tudi kot plesalci. Obljubili so, da bodo naslednje leto zopet pokazali svoje plesne sposobnosti. Kot zadnji so nastopili dijaki 3.aG, lanski zmagovalci in letošnji organizatorji dogodka. Predstavljali so nogometni klub, prvi aplavz pa so poželi že ob šaljivi predstavitvi razreda. Občinstvo je bilo navdušeno nad napeto zgodbo, odličnimi plesnimi koraki in dobrimi igralskimi sposobnostmi dijakov. Sodniki so se odločili, da si že drugo leto zapored zaslužijo zmago.

Letošnji Šolski plesni festival je bil prava paša za oči in ušesa. Izvirne ideje in odlične plesne točke so prejele veliko pohval. Velika dvorana srednje šole vsako leto v času festivala postane premajhna, kar potrjuje odlično delo organizatorjev in pozitiven sprejem gledalcev. Letošnji festival si zasluži odlično oceno, mi pa že komaj čakamo naslednje leto.

Vir: SŠ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj