Na vsebino

Šolsko tekmovanje v matematiki za Vegova priznanja

V četrtek, 21. marca 2019, je po vsej Sloveniji potekala šolska raven Tekmovanja srednješolcev v znanju matematike za Vegova priznanja. Na Srednji šoli Črnomelj se ga je udeležilo 59 dijakinj in dijakov vseh letnikov programa splošna gimnazija. Običajnemu tekmovanju, ki je bolj poznano pod imenom Kenguru, je sledilo še reševanje dveh nalog odprtega tipa, ki sta imeli funkcijo t.i. odbirnega dela za udeležbo na državnem tekmovanju.

Med sodelujočimi dijaki je bilo 19 takih, ki so s svojim rezultatom dosegli bronasto priznanje.

  • 1. letnik: Sara Foršček, Vid Kavčič, Maja Suhorepec in Nika Vidmar (vsi 1. aG);
  • 2. letnik: Marija Absec, Gašper Kostelec, Matic Plut in Ema Prevalšek (vsi 2. aG);
  • 3. letnik: Maša Kambič, Anže Rom, Nina Težak in Glenda Žagar Štubljar (vsi 3. aG) ter Laura Čurk, Maj Perko, Matej Puš in Domen Vraničar (vsi 3. bG);
  • 4. letnik: Jani Kure, Primož Simonič in Andrej Zupančič (vsi 4. bG).

Na naslednjo stopnjo tekmovanja, t.j. državno, ki bo v soboto, 13. aprila 2019, v Novem mestu, so se uvrstili Vid Kavčič iz 1. aG, Ema Prevalšek iz 2. aG ter Anže Rom in Nina Težak, oba iz 3. aG.

Mentorja, člana aktiva matematikov Jasna Kvenderc in Tilen Šetina, čestitava vsem dijakom za osvojena priznanja, Vidu, Emi, Anžetu in Nini pa želiva še veliko uspeha na državnem tekmovanju.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj