Na vsebino

Sončen Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila v Črnomlju

Včeraj je bilo na parkirišču pred črnomaljskim gradom pestro. Dogodek Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila, ki je v naši občini potekal v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, se je začel že zjutraj s telovadbo in nadaljeval popoldne z rokodelskimi stojnicami lokalnih ponudnikov, animacijami za otroke in glasbenim koncertom skupine Dixie Shock Band.

Obiskovalce je pozdravil župan Andrej Kavšek, ki je izpostavil pomembnost trajnostne mobilnosti, saj ta prinaša manj onesnaževanja in plinov v okolju, ter povabil k uporabi trajnostnih načinov mobilnosti kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza in podobno.

Obiskovalci so si lahko ogledali fotografsko razstavo na temo trajnostne mobilnosti, se preizkusili na kolesarskem poligonu, preverili izpravnost svojih koles, opravili tečaj varne vožnje s kolesi po mestu in obvoznici, spoznali mobilno policijsko postajo ter nakupovali na stojnicah lokalnih ponudnikov. Veliko aktivnosti je bilo namenjenih tudi otrokom, ki so lahko ustvarjali, prisluhnili kamišibaj predstavi in se tudi sami pomerili v kolesarskih spretnostih. Celoten dogodek je popestrila izvirna dixieland jazz glasba skupine Dixie Shock Band.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim stojničarjem, Komunali Črnomelj, KUD Zlata Skledica, Knjižnica Črnomelj, JSDK OI Črnomelj, MC BIT, L-šport.

Program Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila je Občina Črnomelj izvedla v sodelovanju z RIC Bela krajina.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj