Na vsebino

Sončna elektrarna in obnovljivi viri energije

Včeraj zvečer je v avli Kulturnega centra Semič potekala okrogla miza na temo sončnih elektrarn in obnovljivih virov.

Gostje okrogle mize, ki jo je moderiral Franci Stariha, so bili Blaž Košorok, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo (prek spletne povezave), Vladimir Bizjak, energetski svetovalec z Eko sklada, slovenskega okoljskega javnega sklada, Martin Pečarič, lastnik sončne elektrarne, kmetovalec in vinar iz Metlike ter Stanislav Štefanič iz podjetja Elfos, ki se ukvarja s postavitvijo sončnih elektrarn.

Tema dogodka je bil prehod na obnovljive vire energije s poudarkom na sončnih elektrarnah in načini kako nam lahko pri tem lahko pomaga država. Iz prve roke so se zbrani seznanili tudi z dobrimi praksami pridobivanja električne energije s pomočjo sončnih celic. Informacije so bile bolj ali manj splošne, saj se za postavitev posamezne sončne elektrarne ponudbe in rešitve iščejo za vsak posamezen projekt posebej.

Trenutno največja težava pri postavljanju novih elektrarn pa je priklop na obstoječe električno omrežje, ki infrastrukturno nekoliko zaostaja za potrebami.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj