Na vsebino

Sovica DaNa – PreDana beležnica

Predstavljamo vam zgodbo naše članice Simone Lakner Strahinić – Sovica DaNa, ki smo ji pomagali v letošnjem letu s podjetniškim projektom GO4 ideja, z realizacijo njene ideje Predana beležnica za osnovnošolske otroke.

Simona je v prvi vrsti predana mama dveh majhnih otrok, je žena in učiteljica predmetnega pouka ter svetovalna delavka v vrtcu. Ima neizmerno voljo, da pomaga vsem mamicam in otrokom pri organizaciji prostega časa, organiziranju družinskega vsakdana, obožuje naravo in sprehode z otroki. Piše blog, ima spletno stran (sovica-dana.si) in FB Sovica Dana.

Pri organizaciji in optimizaciji spletne strani ji pomaga podjetje STARKMAT, član Podjetniškega inkubatorja Bela krajina.

Simona Laknar Strahinić se je včlanila v Podjetniški inkubator Bela krajina v septembru 2019 in postala podjetnica z odprtjem svojega popoldanskega s. p. Včlanila se je z željo, da aktivno sodeluje s posamezniki, podjetniki in ostalimi člani inkubatorja v coworking prostoru, kjer prihaja do mreženja in razvijanja novih podjetniških idej.

PI Bela krajina vsako leto v začetku leta organizira projekt GO4 ideja, kjer mlade, inovativne posameznike začetnike ali podjetnike skuša spodbuditi, da zaupajo svojo idejo, ki jim jo pomagamo realizirati s pomočjo posebej prilagojenih delavnic, individualnega svetovanja, mentorstva in ostale aktivnosti, ki omogočajo razvoj ideje in vstopa na trg.

Simona se je prijavila in februarja 2020 pričela z aktivnim sodelovanjem v GO4 ideji. Na samem začetku je bila ideja o beležnici, le-ta se je navezovala na beležnico za mame, ki bi vpisovale vse otrokove začetne spomine, prve besede in ostale podatke, ki jih vsaka mama ob določeni situaciji nujno potrebuje. Pri obiskovanju različnih modulov se je beležnica preoblikovala. V igri je bila tudi digitalna izvedba, a Simona bi s tem izločila celotno svojo idejo, kajti želja o pisni obliki beležnice ji je bila prvotna. S pomočjo ekspertnega svetovanja smo ji priskočili na pomoč, da je med poletnimi šolskimi počitnicami le izšla PreDaNa beležnica, namenjena šolskim otrokom, kjer otrok lahko beleži šolski vsakdan za leto 2020/21.

Idej za vse nadaljnje PreDaNe beležnice Simoni ne manjka, verjamemo, da bo v prihodnje čas tudi za to, da na plano prispe PreDana beležnica za mame.

Vir: Podjetniški inkubator Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj