Na vsebino

Spomladansko srečanje z otvoritvijo razstave štikaric iz Doblič

Včeraj so krajani KS Dobliče in tamkajšne štikarice v Gasilnem domu Dobliče pripravili prireditev ''Spomladansko srečanje''. Ob bogatem kulturnem programu so že več let znane štikarice postavile razstavo s svojimi ročnimi deli. Štikarice sicer delujejo že 20 let. Tokrat so postavile na ogled prte, štikane okrasne blazine, poročne blazinice, predpasnike, novost pa so štikane in kvačkane torbice. V programu so nastopili otroci z recitiranjem pesmi o mami in pomladi. Mlada fanta Tilen in Žan sta zaigrala na harmoniko in trobento. S kratko igro so obiskovalce nasmejali dramska skupina Kulturnega društva Stari trg ter s plesno točko plesna skupina Iskrice. Iskreno so se nasmejali in z veseljem podružili obiskovalci, saj kot je v svojem povezovalnem govoru omenila Andreja Verderber, je zelo pomembno, da se ljudje kot družbena bitja družimo, srečujemo ob smehu in pogovoru in si pomagamo v težkih trenutkih. Vmes pa tudi kaj naredimo ter tako vsem polepšamo dan. Razstavo je uradno odprl župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in pohvalil aktivne krajane in krajanke. Štikarice se veselijo nadaljnega delovanja in že snujejo ideje za nove projekte.

Razstava bo odprta še danes, v nedeljo, od 14. do 17. ure, zato lepo vabljeni vsi, ki včeraj niste imeli časa, da bi prišli v do zadnjega kotička napolnjeno dvorano Gasilskega doma Dobliče.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj