Na vsebino

Spoznaj, varuj, ohrani

Slavnostno odprtje dnevov kulturne dediščine in tedna kulturne dediščine, ki bo potekal med 26. septembrom in 10. oktobrom, bo letos prvič potekalo v Beli krajini oz. v Semiču. Slogan jubilejnih, 30. Dni evropske kulturne dediščine je "Spoznaj, varuj, ohrani". Varstvo dediščine ne more biti uspešno, če ne sloni na znanju oziroma poznavanju, ki je osnova za vse nadaljnje delo na tem področju.

V Kulturnem centru Semič je zato včeraj potekala konferenca za novinarje, na kateri so Polona Kambič - županja občine Semič, Jernej Hudolin - generalni direktor ZVKDS, Irena Plut - direktorica KCSemič in Nataša Gorenc - koordinatorka DEKD, ZVKDS predstavili dogodke, ki bodo potekali v tem času in so namenjeni vsem ciljnim skupinam, od najmlajših vrtčevskih otrok do radovednežev v tretjem življenjskem obdobju.

Semiška županja Polona Kambič je ob tem povedala POGLEJ.

Nataša Gorenc - koordinatorka DEKD, ZVKDS je povedala, da smo po številu dogodkov na število prebivalcev v samem vrhu med državami, ki sodelujejo v tem projektu: POGLEJ.

Na tiskovni konferenci je bil prisoten tudi generalni direktor ZVKDS Jernej Hudolin, ki je poudaril predvsem to, da je treba kulturni prostor predvsem spoznati, začutiti in ga seveda varovati za prihodnost: POGLEJ.

V Semiču bo ob tem dogodku postavljena razstava z naslovom Beli svet med Gorjanci in Kolpo, o kateri je nekaj več povedala direktorica KC Semič Irena Plut: POGLEJ.

Slavnostno odprtje Dnevov evropske kulturne dediščine in Tednov kulture bo potekalo v Semiču, 25. septembra ob 11. uri. Program vseh dogodkov najdete v priponki spodaj

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj