Na vsebino

Spoznavanje gostinskih poklicev v družbi vrhunskega kuharja

V Območni obrtno-podjetniški zbornici Metlika nadaljujemo s projektom Obrtna pot. Učencem zadnje triade osnovnih šol Metlika in Podzemelj predstavljamo predvsem deficitarne poklice in to v realnem delovnem okolju, torej v obratovalnicah naših obrtnikov in podjetnikov.

V petek, 17. decembra, smo bili v Hotelu Bela krajina v Metliki. Dve skupini učencev iz OŠ Metlika sta spoznali zanimive poklice v gostinstvu in turizmu: kuhar, natakar in gastronomsko-turistični tehnik.

Matjaž in Petra Pešelj iz podjetja GTM d.o.o. Metlika sta pripravila še posebno presenečenje. Na srečanje sta povabila vrhunskega kuharja Tomaža Vozlja, predsednika Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kar je bila za dogodek še posebna dodana vrednost.

Poklici so bili predstavljeni predvsem praktično, saj so učenci ves čas sodelovali. Pričeli so s pripravo pogrinjka, jedilnega pribora, pripravili so meso, spoznali profesionalno pečico in na koncu pojedli, kar so pripravili. Sprejeli so tudi gosta na recepciji in ga vnesli v aplikacijo. Za zaključek obiska so poskusili še skuhati kavo na kavnem avtomatu.
Dogajanja so se kar vrstila, predvideni čas je bil spet prekratek.

Organizatorji smo bili neizmerno veseli neskončnih vprašanj, še posebno za vrhunskega kuharja, ki je na zanimiv in razumljiv način razkril marsikatero skrivnost.

Videti je bilo, da so učenci zaznali zanimivost in kreativnost gostinskih poklicev. Upamo, da je bil med njimi tudi kak bodoči kuhar in natakar.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj