Na vsebino

Spoznavna dneva v Radencih

Dijaki prvih letnikov Srednje šole Črnomelj so dva šolska dneva preživeli ob bregovih Kolpe, spoznavali svoje nove sošolce in profesorje v drugačnem okolju in tudi v drugih vlogah.

V torek zjutraj so se že po sedmi uri začeli zbirati na obračališču v Loki in se razdelili v dve skupini.

Dijaki programov strojni tehnik in oblikovalec kovin – orodjar so se odpeljali na Vinico, kjer so obiskali podjetji KMS Malerič in SON. V podjetju KMS jih je sprejel g. Malerič in jim predstavil podjetje, proizvodnjo, izdelke ter njihovo najnovejšo pridobitev, to je lasersko varjenje. Zanimiv je bil tudi ogled proizvodnje v podjetju SON, kjer so dijaki videli nov proizvodni program – izdelavo priključkov za renomiranega proizvajalca traktorjev Carraro. Po končanem ogledu podjetij so se odpeljali v Stari trg ob Kolpi, kjer je skupino skozi proces izdelave ročnih orodij vodil tudi naš nekdanji dijak. Popoldne so se pridružili gimnazijcem v Eko vasici Rinčica v Radencih.

Skupina gimnazijcev je v dopoldanskem času že veslala po Kolpi, druga skupina pa se je udeležila delavnice o učenju in ustvarjala v literarno-likovni delavnici. V popoldanskem času sta se skupini zamenjali, delavnic pa so se udeležili tudi dijaki strojnega programa in sodelovali v delavnici o strojništvu, učenju, pesnili in risali so v literarno-likovni delavnici.

Po večerji so se dijaki zabavali ob večernem igranju odbojke, nogometa, družili so se ob ognju, poslušali igranje harmonike in še kaj …

Naslednji dan so veslali dijaki programa strojni tehnik, gimnazijci in oblikovalci kovin pa so se preizkušali v orientaciji po Radencih ter pod mentorstvom Tamare Pintarič iz MC BiT Črnomelj sodelovali v delavnici intuitivnega ustvarjanja in se naučili, kako je lahko ustvarjanje učinkovita dejavnost za raziskovanje in spoznavanje sebe in svojih čustev ter občutkov.

Spoznavna dneva sta hitro minila, bila sta uspešna, saj so se dijaki med seboj in s profesorji bolje spoznali.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj