Na vsebino

Spremeniva svet

Ob 80-letnici stavbe OŠ Mirana Jarca v Črnomlju je danes v športni dvorani le-te potekala slovesnost pod naslovom "Košček te zvezde sva ti in jaz". Učenci in učitelji so se priprave programa lotili zelo resno in za današnji večer pripravili vrhunsko predstavo, ki se je pričela z državno himno in govoroma ravnatelja Borisa Mužarja in županje Mojce Čemas Stjepanovič. Otroški pevski zbor pod vodstvom Monike Prijanovič je po himni odpel slovensko narodno pesem Stoji učilna zidana. Animacijo "Mojih 80 let" so pod mentorstvom Natalije Orlič pripravili učenci Marina Vrščaj, Ela Kuzma, Živa Šikonja, Nives Ilinčič, Petra Bubnjič, kanita Škulj in Vanja Čemas, besedilo, ki ga je brala Daša Schweiger pa sta pripravili učiteljici Tanja Pavlakovič in Agata Cindrič. Animacijo je posnel Tomaž Pavlakovič, ki je obdelal tudi zvok, postprodukcija pa je delo Danila Orliča.

Vse to je bilo odličen uvod v muzikal z naslovom Spremeniva svet, v izvedbi MPZ OŠ Mirana Jarca Črnomelj pod mentorstvom Judite Ilenič, Monike Prijanovič, Agate Cindrič in Tanje Pavlakovič. V glavnih vlogah sta se izkazala Sara Banovec in Jan Matotek, za glasbeno podlago pa so poskrbeli Marko Simčič, Jan Gašperič ter učenci Glasbene šole Črnomelj: Jaka Špehar, Luka Jakofčič, Ema Franko in Matevž Lesica Štirn. Jakob Kasvšek se je še enkrat več predstavil kot odličen plesalec, Anka Pezdirc pa v vlogi povezovalke programa.

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov z današnjega večera. v dveh delih pa vam ponujamo tudi nastop mladih pevcev in pa muzikal v celoti.

Stoji učilna zidana: TUKAJ.

Spremeniva svet: TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj