Na vsebino

Srebrno priznanje na svetovni konferenci mladih znanstvenikov iz naravoslovja

Minuli konec tedna je potekalo mednarodno tekmovanje ICYS (International Conference of Young Scientists), ki bi se moralo letos odvijati v Braziliji, vendar zaradi znanih razlogov to ni bilo mogoče, zato so tekmovanje izvedli prek spleta. Mednarodne naravoslovne konference mladih znanstvenikov se je tudi letos udeležila slovenska ekipa srednješolcev. Izbrani so bili na podlagi predhodnega državnega tekmovanja Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), priprava ekipe za svetovno tekmovanje pa je bila ponovno v domeni Zavoda Videja.

Slovensko ekipo je zastopalo šest dijakov, med njimi sta se na področju ekologije izkazali Manca Bajuk in Špela Vraničar, dijakinji Srednje šole Črnomelj. Belokranjki sta za zagovor raziskovalne naloge z naslovom Pomagajmo preživeti črnemu močerilu ter za promo predstavitev posterja osvojili srebrno priznanje! Slovenska ekipa, ki so jo sestavljali še Gaber Čuješ, Laura Pečnik Budna, Aljaž Šopinger in Hannah Krautberger Balažič je skupno osvojila pet srebrnih in eno bronasto priznanje.

Na letošnji mednarodni naravoslovni konferenci je sicer sodelovalo 142 mladih znanstvenikov iz 23 držav, mladi slovenski znanstveniki pa so znova pokazali, da sodijo v sam svetovni vrh.

Vir: Zavod Videja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj