Na vsebino

Srečanje mamic in otrok v Beli krajini

Anita Jotanović se je pred dobrima dvema letoma poročila v Belo krajino. Marca lani sta postala starša, aprila pa sta dobila še drugega sinčka.

Anita je začela razmišljati o tem, kako bi najhitreje dobila družbo za 'vozičkanje in druženje'. Ker je slišala, da so novopečene mamice mnogokrat osamljene, naveličane plenic in doma, potrebujejo pogovor, je ustanovila Facebook skupino Dolenjska mamice in otročki.

Danes skupina združuje preko 500 mamic. Zaradi okoliščin povezanih z ukrepi za omejevanje širjenja koronavirusa je povezovanje in medsebojna pomoč do zdaj potekala le v obliki izmenjevanja izkušenj in mnenj preko spleta, brez osebnih srečanj. Sedaj pa se je odločila, da poskusi tudi s srečanji v živo.

Tako smo imeli včeraj prvo srečanje, katerega so se poleg mamic pridružili tudi očetje in drugi otroci.

Namen srečanja je, da se starši spoznajo in podružijo, ob tem pa izmenjajo izkušnje in prisluhnejo zanimivim govorcem o temah, ki zadevajo starševstvo. Srečanje je namenjeno predvsem mamicam z dojenčki, ki si želijo medsebojnega druženja, podpore in izmenjave izkušenj v sproščenem in zavarovanem okolju. Anita je namreč opazila, da mamice prepogosto skrbi, da z dojenčkom še “nista ujela skupnega ritma”, da je njihov dojenček preveč nemiren za obisk skupine itd. Strahov je gotovo precej, vendar so odveč.

Mame opazujemo dojenčke, se jim čudimo, navdušujemo nad njimi, se z njimi igramo, jih hranimo in uspavamo, vse to poteka naravno a sedaj smo si izmenjale izkušnje kako dojenčka lažje hraniti, uspavati, tolažiti, se z njim igrati, kako reševati zdravstvene težave in varstvo otroka, ko je to potrebno ter kako starejšim otrokom predstaviti prihod najmlajšega člana v družino.

Da je bilo srečanje še prijetnejše, so pripomogli tudi številni prijatelji dogodka, ki so pomagali napolniti vrečke z darilci za udeležence in s pomočjo katerih so lahko izvedle tudi nagradne igre.
Med njimi so bili Prodajalna Pikapolonica, Aptaclub Slovenija, Sanofarm.si Izola, Flora - zelišča, Lepasem.si, Kjutipaj.si, Matean baby, Sanjavi oblaček, Seven trgovina, Sobica idej, 4 kids Celje, Baby beležnica, The Memo Book, Vita Evita Design, Darilni kotiček, Memory canvas, Soulful Art Laura s.p., Lizy kids, Two little dots, Optika na Vidmu.

Vsaka mama najbolj ve, kaj je najbolje za njenega otročka. Nobena ni popolna, je pa najboljša za svojega otroka in zato drage mamice, družimo se in uživajmo vsak trenutek, saj 'mali miški' še prehitro zrastejo.

Ker je bilo prvo srečanje uspešno, se je Anita odločila, da ga hitro ponovimo. Na naslednjem srečanju bodo imeli tudi predavanje o prvi pomoči za naše najmlajše, saj je ključnega pomena, da se tudi v takšnih situacijah, ko je otroku potrebno zagotoviti zdravstveno pomoč lažje in hitreje znajdemo.

Datum drugega srečanja bo objavljen naknadno, za več informacij pa Anito lahko kontaktirate tudi preko elektronske pošte: [email protected].

Lepo vabljene!

Vir: Dolenjska mamice in otročki
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj