Na vsebino

Srečanje "V jati z drugačnimi"

Varstveno delovni center Novo mesto je 20. in 21. oktobra 2021 organiziral 5. mednarodno srečanje "V jati z drugačnimi". Bistvo srečanja je spoznavanje in sprejemanje oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Tema letošnjega srečanja je bila Zdravje - kako ga ohraniti in izboljšati. Le-to je bilo zaradi epidemioloških razmer drugačno.

V sredo je uvodni del srečanja potekal on-line. Uporabniki iz Varstveno delovnega centra Črnomelj smo v knjižnici OŠ Drska prisluhnili predstavitvi VDC Novo mesto, ki sta jo izvedli ga. Janja Jakše, univ. dipl. soc. del. in ga. Suzana Savičić, mag. psihologije. Zelo zanimivo je bilo predavanje ga. Brigite Zupančič Tisovec., nacionalne promotorke zdravja z naslovom Ostanimo zdravi. Sledilo je druženje. V OŠ Drska smo uporabniki VDC Črnomelj z učenci spoznavali Društvo Šola zdravja in skupaj telovadili na igrišču.

V četrtek je g. Grega Mirt, dipl. fiziot., mag. med. posl., za vse udeležence izvedel predavanje o zdravi hrbtenici in fizioterapevtski obravnavi hrbtenice. Predavanju smo prisluhnili on - line v VDC Črnomelj.

Polni prijetnih vtisov čakamo na nova snidenja. Želimo pa si, da bi srečanja ponovno potekala brez ukrepov, s klasičnim druženjem, petjem in plesom ob glasbi.

Vir: VDC Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj