Na vsebino

Srednješolske ambasadorke Evropskega parlamenta so Kim, Ines, Julia in Ivona

Z veseljem sporočamo, da si je Srednja šola Črnomelj tudi letos prislužila naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, Kim, Ines, Julia in Ivona pa naziv ambasadorke Evropskega parlamenta.

Bravo, dekleta!

Namen programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta je ozaveščati dijake o evropski parlamentarni demokraciji, vlogi Evropskega parlamenta in o evropskih vrednotah. Spodbuja jih tudi k aktivnemu sodelovanju v demokratičnih procesih EU.

Učitelji in dijaki so pozvani k izvedbi različnih aktivnosti, kot so priprava informacijske točke o EU, organizacija dejavnosti ob dnevu Evrope ali priprava vsebin za družbena omrežja ... Pri tem navezujejo stike s poslanci Evropskega parlamenta, drugimi ambasadorji in partnerji ter sodelujejo z lokalno skupnostjo.

V tem šolskem letu je v projektu EPAS sodelovalo 70 slovenskih srednjih šol oz. več kot 900 dijakinj in dijakov. Okrog 50 šol je izpolnilo merila za pridobitev naziva. Med temi je tudi naša šola, ki so jo zastopale štiri dijakinje 3. aG.

Čestitke!

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj