Na vsebino

Kljub častitljivi starosti je ne boste našli križemrok

Stanka Molek je 18. februarja dopolnila 90 let. Rojena in odraščala je v sedemčlanski družini Slančevih iz Slamne vasi. V Metliko, kjer sta z možem ustvarila dom in družino, se je preselila leta 1955 in se zaposlila kot tajnica na Občini Metlika. Po sedmih letih je občinskim prostorom pomahala v slovo in odšla v Dom starejših občanov Metlika, kjer je bila zaposlena do upokojitve.

Gospa Stanka je veliko delala tudi na domači kmetiji, a je vedno našla čas in voljo za pomoč drugim. Bila je aktivna članica Rdečega križa, tudi krvodajalka, aktivna je bila še pri Zvezi borcev za vrednote NOB Metlika in v Društvu upokojencev Metlika. Pravi, da je v življenju veliko delala in tudi danes, pri že kar častitljivi starosti, je ne boste našli brez dela. Še vedno rada kaj postori v hiši, kjer živi s sinovo družino, veliko bere, rešuje križanke, gleda televizijo in še kaj bi se našlo.

V življenju se ni vdajala malodušju, k vsaki težavi je pristopala pozitivno in tudi vedno našla rešitev. V njenem domu je bilo velikokrat živahno, saj je rada ponudila prostor za medsosedska druženja.

Ob dveh otrocih, štirih vnukih in sedmih pravnukih, sosedih in prijateljih smo ji vse dobro zaželeli tudi predstavniki območnega združenja Rdečega križa Metlika, Društva upokojencev Metlika, Zveze borcev za vrednote NOB Metlika in podžupanja občine Metlika Anica Kopinič.

Vir: OZRK Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj