Na vsebino

Stara Metlika (291)

Jure Matekovič:

"To sliko je izredno težko komentirati ker se moram vrniti za 70 let nazaj.

Slika je iz "Počitniške kolonije" v Cerknem. V koloniji smo bili otroci različnih starosti in sicer iz Črnomlja in Metlike. Z nami je bil tudi predmetni učitelj Jože Kambič (on je učil v takratni nižji gimnaziji). Moja ocena je leto 1953. Vodniki so v zadnji vrsti. Zraven Kambiča je nekdo, ki je podoben Francu Zupančiču, naprej je učitelj Niko (priimka se ne spominjam). Vem samo, da je pozneje storil samomor. Pred Nikotom stoji učiteljica iz Črnomlja (imena in priimka se ne spominjam). Ženske v belih oblačilih so kuharice (3). Med kuharicami je Ivanka Kraševec (pozneje znana slovenska pevka).

Poznam še: Jožico Tepež, Ivec Mileno, Jakopčič Alojza, Žlogar Antona, Švajger Antona, Petric Egona (Ninota), Penič Antona, Škedelj Borisa in še bi se našel kateri. Težko se je vživeti za tolika leta nazaj, posebno pri otrocih.

Če se bo osvežil moj stari spomin, ti sporočim. Lp ate."

Na drugi sliki sem obraze oštevilču zaradi lažjega prepoznavanja. Če si kdo želi, mu pošljem slike v polni velikosti na email. Če kdo koga prepozna, naj v komentar napiše številko in ime.

9. Škedel Boris, Črnomelj
10. Švajger Anton-Čuri, Črnomelj
30. Novak Janez, ?
33. Desanka ?, Črnomelj
37. Margit Fabjanič, Metlika
40. Grobovšek Jovo, Črnomelj
42. Penič Tone, ?
53. Barika Pahor, Metlika
56. Žlogar Anton, ?
59. Jožica Tepež, Črnomelj
61. Ivec Milena, ?
68. Niko ?, Črnomelj
70. Jure Matekovič, Metlika
71. Petric Egon-Nino, Metlika
72. Ivanka Krašovec, Metlika
73. Franc Zupančič, ?
78. Jože Kambič, Metlika

Vir: Stara Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj