Na vsebino

Stara Metlika (66)

Jure Matekovič:

"Na tej fotografiji je del dijakov, ki smo končali nižjo gimnazijo v Metliki leta 1956. Nekaj jih je v tujini, nekaj pa se je poslovilo s tega sveta.

Od leve proti desni: Boris Weiss. V prvi vrsti: Stanka Zupanič (Nikotova žena), Alenka Mežnaršič (od Mirana pokojnega žena), Žugelj Stane iz Krivoglavic (brat Karel je na žalost umrl) v sredini kip profesorja Jožeta Dularja našega razrednika. Vladka Škof (Jerina), dr. Alenka Kocjančič (Grabrijan), Stanka Vraničar iz Čuril in zadnji Jurij Matekovič (grajski).

V drugi vrsti od leve izza Stanke Zupanič Slavo Prevalšek, Guštin Peter, Nemanič Jože iz Vidošič, Stane Bajuk, Slavo Bonča in Marjan Dezors.

Pri nekaterih dekletih si nisem zapomnil priimkov ko so se poročile, zato se opravičujem."

Vladka Škof:

"Drage moje sošolke, dragi moji sošolci, kot ste želeli, vam vsem, ki ste bili in tistim, ki niste mogli priti v Metliko ob naši 65-letnici, pošiljam tri izbrane fotografije, ki mi jih je poslal gospod Rudi Vlašič. Zelo vesela sem, da ste prišli čisto vsi, ki ste lahko, vsi drugi pa si poglejte, kakšni smo danes - 65 let po tem, odkar smo odšli v svet, vsak po svoji življenjski poti, ki smo si jo izbrali in s katere se radi vračamo na začetek, če je le mogoče. Vsako leto občutimo, da smo bolj povezani in da si imamo veliko za povedati.

Upam, da ste vsi dobro in predvsem zdravi. Prihodnje leto pa se bomo srečali v Murski Soboti, če bo le šlo vse po načrtih.

Prisrčno vas pozdravljam in želim vse dobro. Veselim se vsakega klica, pisnega sporočila in še najbolj srečanja v živo."

Vir: Stara Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj