Na vsebino

Število smrtnih žrtev v Sloveniji zraslo na 50, okuženi vojak se vrača

Po navedbah vlade je v Sloveniji zaradi novega koronavirusa v petek umrlo še pet bolnikov z boleznijo covid-19, kar pomeni, da se je število umrlih povzpelo na 50. V petek je bilo sicer po navedbah vlade opravljenih 1.232 novih testov na koronavirus, okužbo so ugotovili pri 28 osebah. V Sloveniji so tako našteli 1.188 potrjenih okužb z novim koronavirusom. Zbolel je tudi slovenski vojak na misiji v Maliju, ki se vrača v domovino.

Zadnje uradne številke kažejo, da so v petek v Sloveniji opravili 1.232 testiranj, med katerimi je bilo 28 pozitivnih testov. Število okuženih od začetka pandemije pri nas je tako naraslo na 1.188. V petek je umrlo še pet ljudi, uradna skupna številka smrtnih žrtev v Sloveniji je tako trenutno 50.

V petek je bilo hospitaliziranih 94 bolnikov (12 manj kot dan prej), na intenzivni negi je bilo 37 ljudi (eden več kot v četrtek), iz bolnišnice pa so odpustili 11 ljudi. Do zdaj je v Sloveniji ozdravelo 148 ljudi.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj