Na vsebino

Stopimo skupaj za pomoč ljudem v stiski

Rdeči križ Metlika je včeraj v telovadnici OŠ Metlika organiziral tradicionalni dobrodelni koncert Stopimo skupaj za pomoč ljudem v stiski.

Rdeči križ Metlika materialno in finančno skozi celo leto pomaga številni družinam in posameznikom v stiski. Družin, ki se čedalje teže preživljajo, je tudi na območju naše občine vse več. V zadnjem letu smo priča veliki draginji, katero najbolj občutijo socialno šibke družine, socialne stiske so se še poglobile. Pri Rdečem križu s prostovoljci zagotavljamo pomoč v okviru naših možnosti, da nihče ne bo ostal lačen. Je pa res, da je vse več strahu med ljudmi, kako bodo preživeli iz meseca v mesec, kako bodo poravnali položnice, plačali zdravstveno zavarovanje in kako bodo kos podražitvam. Potrebe po pomoči so se precej povečale, mnoge družine, ki so še do nedavnega živele povsem običajno gospodinjstvo, se oglašajo pri nas in prosijo za pomoč.

Da bi lahko pomagali vsako leto zbiramo sredstva v obliki dobrodelnega koncerta Stopimo skupaj. Zbrana sredstva lanskega koncerta smo namenili za obnovo bivalnih prostorov, obnovo po dveh požarih, nakup in umestitev hišnega dvigala za invalidno osebo, terapije za otroke s posebnimi potrebami, poplave, hrana, položnice… Zahvaljujemo se vsem, ki podpirajo projekt Stopimo skupaj, kateri odpira vrata za tiste, ki jih je življenje potisnilo na rob. Odziv in pomoč Občine Metlika, obiskovalcev, donatorjev, nastopajočih, medijev in prostovoljcev so žarek veselja in upanja za ljudi, ki jih je življenje postavilo na hudo preizkušnjo.

Tako kot v preteklih letih bomo tudi letos zbrana sredstva v višini 6.200 evrov namenili za pomoč ljudem v stiski, ki pa jih ni malo. Imamo družine, kjer se prepletajo socialno – zdravstvene težave, a o svoji stiski ne zmorejo spregovorit javno. Bolezen je tista, ki si jo nihče ne želi, še posebej hudo pa je, ko je del te zgodbe tudi otrok. Sredstva bomo tudi letos namenili za prepotrebne terapije otrokom s posebnimi potrebami, za zamenjavo dotrajane kritine na stanovanjski hiši, za pomoč v obliki prehranskih paketov...

Na koncertu so nastopili: Ansambel Andreja Bajuka, Ansambel Tonija Verderberja, 2B, Juhu glasbeni mix, Sara Praznik, Manca Izmajlova, Severa Gjurin, Talia, Hot Thunder, Bort Ross, Gušti, Andraž Hribar, Septim in otroški pevski zbor Lan. Program sta povezovala Petra Majdič in Lojze Bojanc.

Zbrane je nagovorila županja občine Metlika Martina Legan Janžekovič, predsednica Rdečega križa Metlika Mojca Stopar Zevnik in sekretarka RK Metlika Zalka Klemenčič pa sta se ob zaključku prireditve vsem zahvalili za dobra dela v prid pomoči potrebnim.

Iskrena in velika HVALA vsem za dobra dela.

Vir: RK Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj