Na vsebino

Strah: nihče ne ve nič, pa čeprav vsi vse

Nenavadno, ali v Sloveniji veljajo različni zakoni? Ne poznam, v koliko primerih vandalizem, nasilništvo in grožnje na javnem kraju niso bile sankcionirane? A očitno se to dogaja tudi v Sloveniji. V nedeljo smo na naši spletni strani objavili pričanje očividcev o razdejanju v enem izmed lokalov v Črnomlju.

Prav tako je zanimivo dejstvo, da lastnik lokala oz. najemnik ne poda prijave zoper storilcev, pa čeprav dobro ve, kdo mu je razdejal lokal in grozil. In to v pričo gostov, ki so bili večinoma najstniki.

V nedeljskem primeru je očitno, da se ljudje v Črnomlju posameznikov zelo bojijo in da o tem ne želijo govoriti, kaj šele, da bi nedotakljive prijavili.

Vprašanje tudi za Občino Črnomelj, saj imajo v svojih vrstah svetnika, ki je bil soudeležen v nedeljskem razdejanju lokala in grozil z ubojem lastnika oz. najemnika, potem ko je v rokah vihtel večji nož, njegov sin pa je medtem s sekiro uničeval teraso in lokal. In prav svetnik je zagrozil, da bo odšel domov po kalašnikov in pospravil lastnika in še koga!

Ob vsem tem še nagradno vprašanje za tamkajšnjo Upravno enoto. Čemu in zakaj ima neki občinski svetnik lahko, in zakaj sploh, dovoljenje za več kosov orožja?

Očitno v tem in verjetno še v kakšnem primeru ni zatajila pravna država, ali kako že? Menda nihče nič ne ve oz. so zaradi lastne varnosti raje tiho. In to je pravno urejena in varna demokratična država?

Očitno bo potrebno za ureditev sobivanja v fontano želja frcniti še kakšen novčič. Ampak ne bakreni.

Vir: Dolenjska News

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj