Na vsebino

Svetniki o denarnih spodbudah dijakom in ustanovitvi KS Tanča Gora

Črnomaljski občinski svetniki so na včerajšnji seji obravnavali 24 točk dnevnega reda. Potrdili so nadomestni mandat predstavniku romske skupnosti Francu Hudaku in ponovno obravnavali pobudo za ustanovitev nove krajevne skupnosti Tanča Gora. Sprejeli so tudi nov odlok o dodeljevanju spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj, ki po novem razširja dodeljevanje denarnih spodbud na vse programe Srednje šole Črnomelj.

Svetniki so se seznanili s poročilom posebne občinske volilne komisije o ugotovitvi izida glasovanja na nadomestnih volitvah člana občinskega sveta predstavnika romske skupnosti v občini Črnomelj. Iz poročila je razvidno, da je bil za predstavnika romske skupnosti v občinskem svetu izvoljen Franc Hudak. V 15-dnevnem roku od dne volitev ni bila vložena nobena pritožba, ki bi se nanašala na navedene volitve. Svetniki so nadomestni mandat predstavniku romske skupnosti potrdili, mandat se izteče hkrati z mandatom občinskega sveta.

Volivci Tanče Gore, Kvasice in Dragovanje vasi so na Občino Črnomelj maja letos ponovno podali pobudo za ustanovitev lastne krajevne skupnosti na območju vasi Tanča Gora, Kvasica in Dragovanja vas. Pobudo je s svojimi podpisi podprlo 72 volivcev tega območja. Svetniki so odločili, da se postopek za ustanovitev KS Tanča Gora nadaljuje.

Sprejet je bil tudi nov odlok o dodeljevanju denarnih spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj, ki po novem razširja dodeljevanje denarnih spodbud na vse programe Srednje šole Črnomelj. Spreminja se višina denarne spodbude, in sicer v višini 80 evrov mesečno, skrajša se čas dodeljevanja spodbude na 10 mesecev, od septembra do junija. Dijaki, ki so prejemali denarno spodbudo po odloku o dodeljevanju denarnih spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj, program gimnazija, to pravico ohranijo, vendar se jim spodbuda zniža na 80 evrov.

Poleg omenjenega so se svetniki na seji seznanili tudi z letnim poročilom OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj in z informacijo o gospodarsko finančnem načrtu JP Komunala Črnomelj za leto 2022. Obravnavali so več prostorskih aktov, in sicer za območje TRIS Kanižarica, kamnoloma Suhor in območje nekdanjega Danfossa.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj