Na vsebino

Svetovni dan filozofije

Generalna skupščina Združenih narodov je tretji četrtek v novembru razglasila za svetovni dan filozofije. V Sloveniji obeležujemo v sodelovanju z Nacionalno komisijo za UNESCO in Slovenskim filozofskim društvom svetovni dan filozofije od leta 2005.

Osrednja prireditev ob letošnjem svetovnem dnevu filozofije bo potekala v Mariboru, v Kazinski dvorani SNG Maribor danes med 12. in 14. uro. Svoja spoznanja na temo Nelagodje smisla bod predstavili dr. Helena Motoh, dr. Friderik Klamper in orofesor Sandi Cvek.

Več o letošnji temi

Pri pouku filozofija bomo svetovni dan filozofije obeležili s krajšimi razmisleki dijakov o tem, kaj je smisel in zakaj ga iskati. Je to nekaj, kar si zadamo sami, ali pa obstaja absolutni smisel, ki presega želje in predstave posameznika? S to gesto želimo z »ljubeznijo do modrosti« vstopiti v zavest dijakov oz. biti s tovrstno ljubeznijo prisotni v šolskem prostoru. V ozadju naše želje je cilj slediti priporočilu oz. vabilu UNESCA ter širiti zavest o prisotnosti in pomembnosti filozofije v naši družbi.

Pariška deklaracija o filozofiji

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj