Na vsebino

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Tradicionalno, štirinajsto leto zapored, tretjo nedeljo v novembru, obeležujemo SVETOVNI DAN SPOMINA NA ŽRTVE PROMETNIH NESREČ. Letos pod sloganom SPOMINJAJMO se preminulih, POMAGAJMO preživelim in UKREPAJMO za boljšo zdravstveno oskrbo ponesrečencev.

Gre za dan, ko se pod pokroviteljstvom Združenih narodov, WHO in FEVR (Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč), po svetu spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Na slovenskih cestah je od leta 1991 do 2019 izgubilo življenje 7.628 oseb, 303.238 pa se jih je telesno poškodovalo.

V Metliki bi dogodek pri Gali obeležili trinajstič, danes v nedeljo, 15. novembra, tudi z nastopajočimi otroki našega vrtca, vendar je letos zaradi epidemije Covid-19, tradicionalna prireditev odpadla.

Kljub neprijetnim okoliščinam, smo v vrtcu na temo o prometu in varnosti otrok na cesti, že predhodno, izvajali različne dejavnosti. K sodelovanju smo povabili tudi policiste, ki so varnost otrok na cesti, otrokom predstavili še v praktični izvedbi.

Nekaj ujetih slikovnih utrinkov izvedenih dejavnosti:

  • Policist je podajal pomembne informacije o varnosti otrok na cesti.
  • Opazovalni sprehodi, spoznavanje prometnih znakov in signalizacije ter učenje otrok o varnosti na cesti.
  • Igra otrok z vozili in prometnimi znaki.
    - likovno ustvarjanje:
    - prometni znaki
    - izdelovanje vozil

Spletna povezava do vsebin, gradiv, sporočilnosti, namena, kampanje – VARNA POT je TUKAJ.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj