Na vsebino

Sveži podatki: potrdili 13 novih okužb

Včeraj je bilo ob 1.268 testiranjih v Sloveniji potrjenih trinajst novih okužb z novim koronavirusom. Umrl ni nihče, tako da skupno število umrlih ostaja 79, kažejo vladni podatki. V sredo je bilo hospitaliziranih 80 ljudi, 23 jih je bilo na intenzivni negi. Šest ljudi, ki so zboleli za covid-19, so odpustili iz bolnišnic.

Število bolnikov, ki se zdravijo v bolnišnicah, se je včeraj znižalo že sedmi dan zapored. Že devet dni upada tudi število bolnikov na intenzivnih oddelkih, ki se sicer znižuje počasneje.

V ljubljanskem kliničnem centru je danes hospitaliziranih 32 bolnikov. Od tega se jih deset zdravi v enoti intenzivne terapije. Devet pacientov je intubiranih in mehansko ventiliranih. V kliniki Golnik zdravijo devet okuženih z novim koronavirusom, v mariborskem kliničnem centru je hospitaliziranih 28 ljudi in v Splošni bolnišnici Celje 11.

Medtem so v vseslovenski nacionalni raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa odvzeli 442 vzorcev. Od 3.000 povabljenih je vabilo do zdaj sprejelo 1.173 oseb, je razvidno s spletne strani inštituta za mikrobiologijo in imunologijo.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj