Na vsebino

Tadej Toš v prostem slogu

V semiškem hramu kulture je za pošteno dozo smeha in dobre volje sinoči poskrbel gledališki in filmski igralec, humorist, satirik, televizijski voditelj, radijski glas ter pisec dramskih in komedijskih besedil Tadej Toš. Najhitreje govoreči in gostobesedni Ptujčan v svojem prostem slogu, v katerem ne prizanaša nikomur - tudi samemu sebi ne, skozi smeh občinstvo usmeri v razmišljanje. V celovečernem nastopu se posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju, kar je po njegovem eden od načinov, s katerim se je moč ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja.

V stand up ga je potegnila beseda up, ki se mu je v tem tujem izrazu zdela domača in privlačna. »Up je stanje duha, ko se vidi možnost za rešitev, ko se zaželeno kaže mogoče in dosegljivo. Upati si upati, nikakor obupavati in obupati. Moliere je rekel, da je življenje tragedija za tiste, ki čutijo in komedija za tiste, ki mislijo,« pravi Toš.

Nekaj utrinkov s sinočnjega nastopa v Kulturnem centru Semič je skozi fotografski objektiv ujel Uroš Novina.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj