Na vsebino

Takšne so ponedeljkove koronaštevilke za Belo krajino

V ponedeljek so v Sloveniji ob 3.048 PCR-testih potrdili 220 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 7,2 odstotka in je nekoliko višji kot dan pred tem, ko je znašal 4,3 odstotka.

V slovenskih bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 195 bolnikov, 51 jih potrebuje intenzivno nego. Umrl je en covidni bolnik.

Sedemdnevno povprečje okužb se je zmanjšalo za 14 in trenutno znaša 228, 14-dnevna incidenca pa 168.

V Beli krajini so včeraj potrdili 4 nove okužbe (dan prej nobene) in sicer tri v Črnomlju ter eno v Metliki.

V belokranjskih občinah je trenutno 41 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 19, Metlika 17, Semič 5.

"Nismo še tam, kjer bi si želeli biti"

Da Slovenija izpolnjuje lastne kriterije za prehod v zeleno fazo, "vsekakor pa to ne velja za evropske kriterije, po katerih je Slovenija še vedno v rdeči fazi", je na včerajšnji vladni novinarski konferenci povedala vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

"Situacija se delno umirja, nismo pa še tam, kjer bi si želeli biti," je dodala. Po njenih besedah imamo v primerjavi s številnimi drugimi evropskimi državami bistveno slabšo epidemiološko situacijo, zato so še vedno potrebni določeni ukrepi, "saj iz izkušenj v zadnjem letu vemo, da prehitro sproščanje ukrepov privede do povečanega števila okužb".

Vir: MMC, Covid-19 Sledilnik
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj