Na vsebino

Taktična vaja trojk

Minulo soboto je v Rožnem Dolu potekala taktična vaja trojk s sodelovanjem PGD Gradnik, PGD Štrekljevec in PGD Rožni Dol.

"Požar v gospodarskem poslopju – hlevu v Rožnem dolu, v popoldanskih urah.
Gospodar je na poti v svoj hlev zaslišal glasne zvoke živali v hlevu. Ko se je približal je opazil gost dim.
Zakričal je proti sosedu, ki se je prav tako odpravljal v svoj hlev, naj pokliče gasilce, sam pa je vstopil v hlev in poskušal rešiti živali.
Uspel je odpreti vrata hleva s konjem, vendar ga je le ta podrl na tla in pohodil.

V hlevu se je še vedno nahajalo več glav drobnice, pogrešan pa je bil tudi gospodar (lastnik hleva). Pod streho hleva je bila spravljena velika količina sena – v balah.

Center je aktiviral najbližje gasilsko društvo PGD Rožni dol. Po požarnem načrtu je aktiviral tudi osrednje gasilsko društvo PGD Semič, vendar je to že imelo vsa vozila na terenu, na večji intervenciji na območju društva PGD Kot-Brezje. Zato je center aktiviral tudi društvi PGD Štrekljevec in PGD Gradnik.

V vasi Rožni dol se nahaja nekaj nadzemnih hidrantov ter Ribogojnica s stalnim dotokom vode iz potoka. Zaradi neposredne bližine vodnega zajetja ima hidrantno omrežje vedno dovolj vode s pritiskom cca 5 bar.

Na lokacijo je najprej prispelo društvo PGD Rožni dol, 10 min za njimi pa še PGD Štrekljevec in PGD Gradnik.
Intervencijo je vodil poveljnik lokalnega društva, PGD Rožni dol."

Vir: PGD Gradnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj