Na vsebino

Team building v vojašnici Novo mesto

V četrtek smo zaposleni na OŠ Milke Šobar Nataše v Črnomlju obiskali vojašnico Franca Uršiča v Novem mestu. Kot so nam razložili, je vojašnica dobila ime po pripadniku TO, ki je umrl med letalskim napadom na položaje TO na Medvedjeku v času osamosvojitvene vojne leta 1991. Po uvodni predstavitvi so nas povabili na ogled muzejske zbirke, ki obsega fotografije, orožje, pomožna orodja, vojaške uniforme in zaščitna oblačila ter druge predmete iz časa osamosvajanja.

Del njihovih nalog je tudi sodelovanje ob naravnih in drugih nesrečah, zato morajo biti vojaki zelo dobro usposobljeni za zaščito in reševanje življenj. Z njihovo pomočjo smo obnovili znanje iz nudenja prve pomoči, predvsem temeljnega postopka oživljanja in uporabe zunanjega avtomatskega defibrilatorja.

Pri dnevnem usposabljanju za opravljanje obrambnih nalog vojaki uporabljajo več poligonov. Mi smo spoznali tri. V manjših skupinah smo preizkušali našo natančnost, predvsem pa mirno roko. Streljali smo z lokom, zračno puško in pištolo. Čeprav se je večina zaposlenih s streljanjem srečala prvič, so nekateri nalogo opravili zelo dobro in večkrat zadeli v sredino tarče. A vendarle je sem ter tja kakšna puščica končala tudi v bližnjem grmu.

Čas hitro mine, kadar se dogajajo zanimive stvari in tako smo se po kosilu tudi mi morali posloviti. Vrnili smo se z lepimi vtisi in novimi izkušnjami.

Zaposlenim v vojašnici se zahvaljujemo za sprejem in vodenje.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj