Na vsebino

Teden dejavnosti v 5. razredu

V okviru projekta Dnevi evropske kulturne dediščine so v petih razredih OŠ Semič potekali različni dnevi dejavnosti.

V ponedeljek so imeli petošolci tehniški dan pod naslovom Arhitektura nekoč. Učenci so iz odpadnega kartona izdelali kozolce. Najprej je bilo potrebno natančno pogledati načrt, si pripraviti material in orodje, nato pa se lotiti precej zahtevnega dela.
V torek nam je star semiški običaj Semiška ohcet podrobno predstavila hišna mati Marjeta Šprajcer.
V sredo so učenci spoznali nekaj belokranjskih jedi, ki so jih tudi pripravili. Po vsej šoli je prijetno dišali. Pecivo je bilo zelo okusno.
V četrtek smo skupaj s 4. razredom odšli na pohod. Z avtobusom smo se odpeljali do Brezovice in od tam pot nadaljevali peš skupaj z vodnikom Jožetom Žugljem. Pot nas je vodila mimo zapuščene kočevarske vasi blizu Črmošnjic. Pomalicali smo pri koči na Vimolu. Nato smo se povzpeli na razgledno točko Kögel (760 m), s katere smo občudovali črmošnjiško dolino ter njeno okolico.
V petek smo prav tako s četrtošolci spoznavali stare pastirske igre, ki so je jih igrali njihovi (pra)dedki in (pra)babice. Nekdanji učitelj naše šole, g. Slavko Pavlakovič, nam je predstavil precej zanimivih iger, ki so, žal, že potonile v pozabo.

Vir: OŠ Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj