Na vsebino

Teden dni brezskrbnega igranja in čofotanja v morju

Foto: OZRK Črnomelj
Foto: OZRK Črnomelj

Rdeči križ Slovenije skupaj z območnimi združenji vsako leto omogoči otrokom iz socialno ogroženih okolij v Sloveniji preživljanje počitnic na Debelem rtiču. Pod okriljem Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Črnomelj, v tem tednu v morskih radostih uživajo tudi številni belokranjski otroci.

Kot je povedala sekretarka OZRK Črnomelj Marjanca Cimerman, so na Debeli rtič letos peljali 41 otrok z zdravstveno indikacijo, kar je zaradi upoštevanja predpisanih koronaukrepov sicer manj kot pretekla leta. Poleg tega bo v morskih radostih vse do sobote s pomočjo donatorskih sredstev brezplačno uživalo še devet otrok iz socialno ogroženih okolij.

Otroci, za katere skrbijo mladi prostovoljci, s katerimi so spletli prisrčne vezi, preživljajo aktivne počitnice. Poleg kopanja in plavanja imajo na voljo veliko igrišč in poligonov za številne športne aktivnosti, hkrati pa lahko razvijajo svojo ustvarjalnost.

Cimermanova pravi, da bodo v zadnjem tednu avgusta s pomočjo donacije Radia 1 organizirali še eno letovanje na Debelem rtiču in sicer za 10 otrok, ki še nikoli v svojem življenju niso preživeli počitnic na morju.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj