Na vsebino

Teden kulturne dediščine

Teden kulturne dediščine je projekt, ki združuje stroko, pedagoge, mladino, lokalno skupnost, društva in zainteresirano javnost v prepoznavanju, odkrivanju, varovanju in širjenju pozitivnega odnosa do dediščine. Slogan Evropskega leta kulturne dediščine 2018 je KJER PRETEKLOST SREČA PRIHODNOST.

Tema ponuja številne interpretacije, je izziv kako razvijati kulturno dediščino, kako jo razumeti in uporabiti, da bo življenje v prihodnje boljše. V naši občini smo se povezali med seboj in pripravili številne zanimive dejavnosti. Pri nekaterih bodo sodelovali tudi otroci našega vrtca. Z učenci OŠ Podzemelj bodo spoznavali stara vrata v mestnem jedru, s stanovalci Doma starejših občanov Metlika bodo izdelovali punčke iz cunj, z Belokranjskim muzejem Metlika bodo spoznavali pripovedko o metliškem grbu in na sprehodu bodo ugotavljali, kje vse grb lahko vidijo, v Ljudski knjižnici Metlika bodo poslušali pravljico o vitezih in zmajih ter se v parku metliškega gradu udeležili ustvarjalne delavnice.

Prepričani smo, da bo Teden kulturne dediščine prinesel otrokom veliko lepih srečanj in novih vedenj.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj