Na vsebino

Tehniški dan 9. razreda OŠ Loka

Učenci 9. razreda smo imeli v petek tehniški dan. Ob 5.30 smo se izpred OŠ Loka odpravili do Idrije, kjer smo si ogledali Divje jezero, katerega globina naj bi bila 160 m. Za tem smo se skozi Tolmin odpeljali do Kobarida, kjer smo si ogledali kobariški muzej 1. svetovne vojne. Vodič nam je predstavil življenje vojakov v času soške fronte. Naslednja postaja je bila trdnjava Kluže in ogled tunela. Kasneje smo si ogledali korita Soče, kjer smo prečkali viseči most. Vsi smo bili navdušeni in korita tudi fotografirali.

V popoldanskih urah smo prispeli na prelaz Vršič. Peš smo se odpravili do Poštarskega doma na višini 1688 m. Pogumni in željni še lepšega razgleda smo zavihali rokave in se povzpeli na sam vrh Vršič z nadmorsko višino 1737 m. Gosta megla nam je preprečila, da bi uživali v lepem razgledu. Ko smo se vrnili v dom, smo imeli tam kosilo.

Odpravili smo se proti avtobusu ter se odpeljali do Kranjske Gore, kjer smo si ogledali jezero Jasna z znamenitim kozorogom. Veličastne skakalnice in nordijski center v Planici smo si zaradi časovne stiske ogledali le z avtobusa. Sledila je pot domov. Psiholog Zdravko je s svojim igranjem na kitaro popestril vzdušje, vsi pa smo še skupaj zapeli. Domov smo prišli utrujeni, a veseli, ker smo videli veliko novega in se pri tem zabavali.

Vir: OŠ Loka
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj