Na vsebino

Tehniški dan – Slovenski šolski muzej

V sredo, 3. vinotoka, smo imeli učenci 4. razredov OŠ Loka tehniški dan. Odpravili smo se v Slovenski šolski muzej v Ljubljano. Najprej smo si ogledali mestne znamenitosti. Sprehodili smo se ob reki Ljubljanici, po kateri so plule ladjice. Na Mestnem trgu smo si ogledali Robbov vodnjak. Na hribu smo v megli opazili Ljubljanski grad. Potem smo šli čez Tromostovje do kipa Franceta Prešerna, ki stoji na Prešernovem trgu. Malicali smo v parku na Kongresnem trgu. Tam stoji spomenik v obliki sidra in pitnik.

Potem smo se odpravili v Slovenski šolski muzej. Bil je 3. vinotok 1930. Fantje so dobili telovnike, dekleta pa obleke, kot so jih nosili učenci v tem času. Začela se je učna ura lepopisa. Učiteljico smo klicali gospodična učiteljica. Bila je zelo stroga. V razredu so fantje sedeli na eni srani, dekleta pa na drugi. Roke smo držali na hrbtu. Na koncu so nam predstavili razvoj šole na Slovenskem.

Slovenski šolski muzej si bom zapomnila po strogi učiteljici. Pot nazaj v Črnomelj je bila kratka in zabavna.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj