Na vsebino

To so zadnji podatki o novih okužbah

Po 2177 PCR-testih je bilo v ponedeljek potrjenih 65 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal tri odstotke.

Zaradi covida-19 se v bolnišnicah zdravi 92 bolnikov, 33 jih potrebuje intenzivno nego. S covidom-19 je umrl en bolnik.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 69, kar je sedem manj kot dan prej.

V Beli krajini so včeraj, tako kot v nedeljo, potrdili eno novo okužbo v Črnomlju.

V belokranjskih občinah je trenutno 12 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 7, Metlika 2, Semič 3.

Slovenija je tudi po evropskih merilih glede epidemije covida-19 obarvana zeleno. 14-dnevna incidenca je padla pod 75. Evropska merila za zeleno stopnjo so tako izpolnjena, vendar moramo na uradno odločitev še počakati, saj Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni seznam osvežuje le enkrat tedensko.

Ukrepi za pospešitev cepljenja

Vlada je na ponedeljkovi seji sprejela ukrepe za pospešitev cepljenja. Na terenu bo več premičnih enot, ki bodo delovale na različnih mestih. Vsi, ki se bodo želeli cepiti, bodo imeli na voljo dovolj terminov, na cepljenje se ne bo treba naročati, med cepivi pa bodo lahko izbirali. Preprosto in brezplačno bodo pridobili tudi potrdilo o cepljenju.

Po Sloveniji ob tem potekajo množična cepljenja brez naročanja. Jutri med 8. in 14. uro se lahko cepite v Zdravstvenem domu Črnomelj, kjer bo na voljo cepivo Janssen.

Vir: MMC, Covid-19 sledilnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj