Na vsebino

Toče ni bilo, je pa veter povzročil kar nekaj škode (foto in video)

Včeraj zvečer je močno neurje zajelo območje Dolenjske in Bele krajine, in sicer občine Novo mesto, Dolenjske Toplice, Straža, Žužemberk, Trebnje, Mirna, Šentrupert, Črnomelj, Metlika in Semič.

Zaradi močnega vetra je bilo v vseh občinah podrtih več dreves, ki so ovirala promet, poškodovala elektroenergetske vode in komunikacijska omrežja, zato je bila prekinjena oskrba z električno energijo več odjemalcem. Na območju Črnomlja so zabeležili sunek vetra s hitrostjo 106 kilometrov na uro.

Podrta drevesa so poškodovala več stanovanjskih in gospodarskih objektov ter nekaj vozil.

Močan veter je razkril in poškodoval več stanovanjskih hiš, večstanovanjskih stavb, gospodarskih objektov, vrtec, policijsko upravo in gasilska domova.

Meteorna voda je zalila nekaj objektov in infrastrukture.

Na terenu je bilo v vseh občinah več gasilskih enot, ki so do poznih ur odpravljali posledice neurja. Posredovali so tudi dežurni delavci cestnega podjetja, komunale in dežurni delavci elektra.

V metliški občini je bilo poškodovanih 30 objektov, gasilci Gasilske zveze Metllika pa so evakuirali štiri tabore z 208 osebami in jih nastanili v štiri gasilske domove.

V prilogi nekaj fotografij gasilske intervencije pri novem vrtcu Loka v Črnomlju, kjer je veter razkril strešno pločevino. Gasilci so posredovali še v Ajdovem zrnu, kjer so začasno prekrili streho objekta, za pomoč pa so prosili tudi iz stanovanjskih hiš na Lokvah, Majerju, Kanižarici in pri OŠ Loka. Gasilci so posredovali tudi v Vinici, Učakovcih, Dobličah, Dragatušu, Tribučah in Preloki.

Vir: ReCO Novo metso, PGD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj