Na vsebino

Tradicionalni zajtrk v črnomaljskem vrtcu

Včeraj smo imeli v Vrtcu Otona Župančiča Črnomelj tradicionalni slovenski zajtrk v vseh skupinah. V enoto Čardak smo povabili tudi goste, ki so z nami pojedli zajtrk, pripravili pa smo jim tudi krajši kulturni program.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo. V vrtcu se tega zavedamo, zato smo v tem tednu pripravili jedilnik s tradicionalnimi jedmi s priokusom sodobnosti in sodelovali z lokalnimi pridelovalci hrane.

Zahvaljujemo se vsem, ki so danes poskrbeli, da smo lahko obeležili Dan slovenske hrane. Hvala otrokom in strokovnim delavcem za kulturni program, hvala ČD Črnomelj za doniran med in sodelovanje, Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za delno kritje stroškov Tradicionalnega slovenskega zajtrka, hvala vrtčevskim kuharicam in organizatorki prehrane za pripravo zajtrka.

Zahvaljujemo se tudi g. Andreju Kavšku, županu Občine Črnomelj s sodelavci, čebelarjem, članom sveta zavoda in sveta staršev za obisk.

Želimo vam, da bi bila lokalna in slovenska hrana čim večkrat na vašem jedilniku.

Vir: Vrtec Otona Župančiča Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj