Na vsebino

Trije pijani povzročili tri prometne nesreče

Črnomaljski policisti so bili v petek okoli 15. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Semičem in Stransko vasjo. Opravili so ogled in ugotovili, da je 17-letnik vozil neregistrirano motorno kolo v smeri proti Semiču. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad motorjem in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da motorist nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,52 miligramov alkohola.
O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan tudi voznik štirikolesnika, ki je povzročil nesrečo

Sinoči so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Vidošičec. Po prvih ugotovitvah je 64-letni voznik štirikolesnika vozil po lokalni cesti, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,72 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Črnomaljski policisti so bili v soboto okoli 16.30 obveščeni, da naj bi v Cerovcu pri Črešnjevcu voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so 46-letnega povzročitelja izsledili in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,04 miligrama alkohola.
Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon v tem primeru določa globo v višini 3040 evrov.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj