Na vsebino

Trojica okajenih s pravo avanturo od Drašičev do Novega mesta

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto

Sinoči so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto pričakovali, da bodo njihov delovnik najbolj zaznamovale razmere v prometu zaradi sneženja. Snežiti je pri nas pričelo šele po polnoči, do takrat pa so lahko možje postave spremljali prav neverjetno zgodbo treh moških iz Kranja, ki so bili več kot odločeni, da se iz Metlike pripeljejo v Kranj.

Metliški policisti so ob 21. uri na lokalni cesti v bližini Drašičev ustavili voznika kombiniranega vozila Renault master kranjskih registrskih oznak, v katerem sta bila še dva potnika. Posumili so, da 34-letni voznik vozi pod vplivom alkohola, zato so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov (1,3 promila) alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Čez uro in pol so isti kombi ustavili novomeški policisti, ki so opravljali kontrolo prometa na Belokranjski cesti. Tokrat je bil za volanom drugi izmed trojice, ki je prav tako kazal znake alkoholiziranosti. Odredili so mu preizkus, ki je njihove sume potrdil, saj je imel moški v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Možakarji so morda razmišljali, da jim v tretje vendarle uspe, pa tudi smola s policijsko kontrolo bi se morala končati, zato je za volan sedel še zadnji izmed trojice, ki je takrat še imel v žepu vozniško dovoljenje. V pol ure so se pripeljali do Ločne v Novem mestu, tam pa so jim z loparčkom kraj ustavitve pokazali še novomeški prometniki. 58-letni voznik je sicer napihal najmanj, v litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligramov (1,1 promila) alkohola, vendar je tudi on ostal brez vozniškega dovoljenja, dobil pa je prepoved vožnje.

Tokrat jim ni preostalo drugega in končno so le sprejeli pravilno odločitev, ki bi jo morali že v Drašičih. Poklicali so taksi službo, ki jih je varno pripeljala domov.

Zoper trojico so policisti napisali obdolžilne predloge in jih poslali na sodišče, kjer bodo lahko podrobneje pojasnili razloge za svojo vztrajnost.

Na naših cestah minulo noč brez večjih težav

Minulo noč je močneje snežilo tudi na območju Policijske uprave Novo mesto, kjer so kot običajno v takšnih razmerah največ težav v prometu pričakovali na cesti Novo mesto - Metlika. Med 3.30 in 9. uro so odredili izločanje tovornih vozil, upoštevanje prometne signalizacije in pogoje voznikov za udeležbo v prometu so nadzirali tudi policisti. V jutranji prometni konici so v zahtevnejših voznih razmerah obravnavali tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda na udeleženih vozilih.

Voznike tovornih vozil policisti opozarjajo, da se morajo ob zimskih razmerah na vseh cestah sami izločati iz prometa, razen na avtocesti, kjer izločanje odreja DARS. Voznikom svetujejo, naj hitrost vožnje zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti ter prilagodijo varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Izogibajo naj se situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati in skozi ovinke vozijo počasneje kot v razmerah, ko so ceste suhe. Na pot se naj odpravijo le z vozili, ki so opremljenima s predpisano zimsko opremo in pred vožnjo z vozil odstranijo sneg. Previdni naj bodo tudi pešci, ki naj bodo še bolj pozorni na dogajanje v prometu. Ob prečkanju ceste naj se prepričajo, da so jih vozniki opazili in bodo lahko pravočasno ustavili in jim omogočili varno prečkanje.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore izsledili in prijeli pet državljanov Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj