Na vsebino

Tudi letos akcija Šolar

Utrinek z letovanja metliških otrok na Debelem rtiču.
Utrinek z letovanja metliških otrok na Debelem rtiču.

Pri Rdečem križu Metlika so že zaključili nekatere redne poletne programe za otroke in tudi letos poskrbeli za razigrane, kreativne ter družabne dneve letovanja. Po uspešno izvedenem poletnem taboru v Podzemlju, se je 9. julija z letovanja na Debelem rtiču vrnila skupina 51 otrok iz metliške občine. V avgustu pa bo brezplačno letovala še ena skupina otrok iz socialno šibkih družin v metliški občini.

Kljub brezskrbnim počitnicam, pa se šola nezadržno približuje, zato bodo tudi letos v avgustu že šestnajsto leto zapored izvajali tradicionalno akcijo Šolar, s katero socialno ogroženim staršem pomagajo zagotoviti vse potrebno za nemoten vstop njihovih otrok v šolo. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona v višini 40 evrov na otroka, prejmejo starši. Bon na ime otroka bodo starši unovčili v trgovini Partner v Metliki in sicer v času trajanja akcije od 1. do 31. avgusta. Pomoč je namenjena izključno za šolske potrebščine.

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika letno za akcijo namenijo do 4.000 evrov, sredstva pridobijo s pomočjo donatorjev, nekaj pa prispevajo sami. V preteklem šolskem letu je humanitarno pomoč dobilo 85 prejemnikov. Letos so že razdelili 70 bonov, a glede na poznavanje razmer in rast cen pričakujejo, da bo prejemnikov več.

Pomagate lahko tudi vi in sicer tako, da svoj prispevek nakažete na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 (NLB) sklic: 00 2022 s pripisom Šolar 2022.

"Prepričani smo, da bomo skupaj marsikateremu otroku omogočili miren vstop v šolske klopi," pravijo na metliškem Rdečem križu.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj