Na vsebino

Turčija: pomoč Rdečega križa Slovenije in Slovenske karitas

Jugovzhodni del Turčije in sever Sirije je včeraj ponoči stresel potres z magnitudo kar 7,8 po Richterjevi lestvici, po več popotresnih sunkih pa je področje včeraj dopoldan streslo še enkrat, tokrat z magnitudo 7,7. Število smrtnih žrtev narašča iz minute v minuto in je že preseglo številko 6.300 (podatek z dne 7.2. ob 19:00), številni prebivalci so pokopani pod ruševinami, prisoten pa je strah nadaljnjih sunkov.

Klicu na pomoč turškega in sirijskega društva Rdečega polmeseca se bodo pri Rdečem križu Slovenije odzvali tudi v sklopu programa Neighbours Help First, s pozivom na pomoč pa se obračajo tudi na prebivalstvo Slovenije, ki se je že tolikokrat doslej imenitno izkazalo v primeru tovrstnih nesreč in katastrof. Zbrana denarna sredstva bodo obema združenjema Rdečega polmeseca nakazali za izvajanje humanitarne pomoči prizadetemu prebivalstvu in obnovi uničenih oz. porušenih prebivališč.

Svoj humanitarni prispevek lahko nakažete na TRR račun Rdečega križa Slovenije, in sicer:

Namen: »Potres Turčija in Sirija«

TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
SI56 0310 0111 1122 296
SWIFT: SKBASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00-96891

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2 lahko prispevate tudi s poslanim SMS sporočilom na 1919 z besedo SKUPAJ (1 evro) ali SKUPAJ5 (5 evrov).

Sredstva za pomoč ob potresu v Turčiji in Siriji zbira tudi Slovenska karitas.

Vsa zbrana sredstva bo Slovenska karitas posredovala Karitas v Turčiji in Siriji glede na največje potrebe. Sodelavci obeh Karitas se že na terenu in prosijo za solidarnost. Vsak dar bo dobrodošel pri pomoči in odpravljanju posledic potresa za že tako zelo ranljive prebivalce, še posebej v Siriji, ki nosi posledice vojne in je že nekaj časa pozabljena kriza. Najprej bo pomoč namenjena oskrbi s hrano, vodo, higienskimi potrebščinami, začasnimi zatočišči in psihosocialno pomočjo, kasneje pa za obnovo domov in normalizacijo življenja najbolj ranljivih družin.

Svoj dar lahko posredujete s SMS sporočilom KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919 in darovali boste 5 oziroma 10 EUR ali z nakazilom na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POTRES TURČIJA-SIRIJA
Sklic: 00 626

Hvala vsem, ki pomagate in izražate solidarnost prizadetemu prebivalstvu Turčije in Sirije.

Vir: RK Slovenije, Slovenska Karitas

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj