Na vsebino

Učenci nemščine na izletu v avstrijskem Gradcu

V torek, 26. 4. 2022, smo z učenci, ki obiskujejo obvezni izbirni predmet nemščina, obiskali drugo največje avstrijsko mesto, Gradec na avstrijskem Štajerskem. Udeležili so se ga učenci OŠ Semič, Dragatuš in Vinica.

Naša prva postojanka je bil park skulptur, kjer so v parku na obrobju mesta na ogled zanimiva umetniška dela sodobnih avstrijskih in tujih umetnikov. Nadaljevali smo proti mestu, se sprehodili po središču in v pogovoru s prodajalci na stojnicah ter v lokalih (s hitro prehrano) preizkusili svoje znanje nemščine. Nato smo se po vijugastih stopnicah, vklesanih v živo skalo, povzpeli na grajski hrib z znamenito stolpno uro in se z njega spustili po 175 m dolgem toboganu. Adrenalinska vožnja v središču hriba je zagotovo predstavljala vrhunec celega izleta. Za zaključek smo si ogledali še Murinsel, plavajočo stavbo na Muri v obliki školjke, ter Kunsthaus, muzej sodobne umetnosti. Dan je bil zabaven in vreme je kljub slabi vremenski napovedi vzdržalo, saj smo se z dežjem srečali šele tik pred odhodom domov.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj