Na vsebino

Učenci OŠ Loka tudi uspešni čebelarji

Na OŠ Loka je tudi v tem šolskem letu potekal čebelarski krožek, ki ja ga je vodil Dušan Milinkovič, dolgoletni zunanji sodelavec šole. Pregledovali so čebelje družine v šolskem čebelnjaku, opazovali čebele v opazovalnem panju, zbijali satnike ter napenjali žico in utirali satnice. Preizkušali so se tudi v degustaciji meda. Seveda pa so se tudi vestno pripravljali na državno tekmovanje in sodelovali pri poslikavi panjskih končnic in odprtem dnevu čebelarjev. Na državnem tekmovanju, sta Franci Absec in Anja Rožič (v nižji kategoriji) osvojila srebrno priznanje, Jernej Rožič in Primož Koligar (v srednji kategoriji), tudi srebrno priznanje ter Čurk Domen in Tessari Jerca pa priznanje za udeležbo.

Več o vtisih s čebelarskega tekmovanja pa je zapisal šestošolec Franci Absec:

"V začetku maja 2018 smo imeli čebelarsko tekmovanje v Krškem. Na tekmovanje smo šli učenci čebelarskega krožka, to so bili: Jerca Tessari, Anja Rožič, Jernej Rožič, Primož Koligar, Domen Čurk in Franc Absec. "

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj