Na vsebino

Učenje v naravi in z naravo

Vsebino naravoslovnega pouka smo nadgradili z obiskom učnega vrta dr. Derganca, saj je narava prvovrstna zakladnica znanja.

V četrtek so se učenci 4. in 5. razreda ter 3. in 4. razreda podružnične šole Štrekljevec z veseljem odzvali povabilu predsednika Sadjarskega društva Bela krajina na voden ogled učnega vrta dr. Derganca. Vsebina se je hkrati prepletala s Tradicionalnim slovenskih zajtrkom, ki smo ga obeležili naslednji dan.

Gospod Janez Gačnik je predstavil in opisal sadne in grmovne vrste, ki rastejo v nasadu. S strokovnim znanjem nam je še posebej približal pomen sožitja čebel in sadnega drevja, katere rezultat je ohranjanje biotske pestrosti sadnih vrst in obilni pridelek.

Demonstriral nam je način obrezovanja in cepljenja drevja. Opozoril je na pomen ohranjanja zdravih dreves in poudaril, katere živali so koristne in kateri so najpogostejši škodljivci. Pripravil je tudi razstavo jesenskih pridelkov in izdelkov iz sadovnjaka ter poudaril pomen lokalne samooskrbe.

Od narave se lahko v vseh letnih časih in v vseh obdobjih našega življenja veliko naučimo. Živimo in delajmo v skladu z naravo, ki nam velikodušno podarja sadeže, ki ohranjajo in krepijo zdravje.

Hvala gospodu Janezu Gačniku za poučno in zanimivo vodenje po učnem vrtu.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj