Na vsebino

Unesco projekt Moder stol - nekdo misli nate

Projekt Moder stol je na naši šoli prisoten že kar nekaj let. S svojo preprostostjo in nezahtevno izvedbo nas je nagovoril tudi letos.

V luči aktualnih dogodkov, se nam je zdelo primerno, da projekt Moder stol povežemo z varovanjem temeljnih človekovih pravic. Z učenci prvošolci si že celo šolsko leto prizadevamo, da krepimo pozitivne medsebojne odnose, se učimo spoštovanja, strpnosti in nenasilne komunikacije. Za izvedbo projekta smo določili 10. december, Svetovni dan človekovih pravic. Z učenci smo jih spoznavali, se o njih pogovarjali in razmišljali o tem, kako lahko sami pripomoremo k boljšemu in lepšemu svetu. Pripravili smo plakat, ki smo ga dopolnili z likovnimi upodobitvami posameznih pravic in ga razstavili v šoli. Naslednji dan smo se lotili poslikave stola. V času, ki ga je stol potreboval za sušenje, smo ugotavljali katero temeljno človekovo pravico bomo upodobili. Učenci so izbrali MIR.

Stol bomo obdržali kar v razredu, kjer nas bo opominjal, da se mir začne pri nas samih.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj