Na vsebino

Umetna inteligenca v zobozdravstvu

Umetna inteligenca je krasno orodje, s katerim si lahko pomagamo tudi v zobozdravstvu.

Ne, po zobeh vam ne bo vrtal robot. Človeški stik, stisk roke, strokovnost, znanje iz izkušenj in prijazen sprejem so še vedno nenadomestljivi.

Umetna inteligenca nam že danes omogoča zelo natančno predvidevanje, kako bo izgledal nov nasmeh.

Sistem Invisalign se močno opira na umetno inteligenco. Gre za sistem poravnalcev zob - zobnih aparatov. Za zajem stanja zob uporabljamo digitalni skener, ki z natančnim fotoaparatom v visoki ločljivosti posname serijo fotografij zob iz vseh strani. Umetna inteligenca pretvori serijo posnetkov v 3D model zob, ki si ga lahko ogledamo na ekranu. Isti model kasneje uporabimo za 3d tiskanje poravnalcev (aparatov).

Skener nam omogoča tudi simulacijo novega nasmeha in nove postavitve zob. Pacient lahko v roku nekaj minut zagleda svoj nov idealni nasmeh z natančno simulacijo poti do njega.

Skeniranje zob z namenskim skenerjem Itero za namen zobnih aparatov Invisalign opravljajo tudi v zobni ambulanti Sočutno zobozdravstvo v Črnomlju.

Če se želite naročiti, lahko pokličete na 051 801 820 ali pišete na mail: [email protected]

Plačana objava.

Vir: Sočutno zobozdravstvo
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj