Na vsebino

Modri stol – nekdo misli nate

22. maja obeležujemo mednarodni dan spodbujanja kulturne raznolikosti za razvoj in dialog. Na OŠ Belokranjskega odreda Semič smo izkoristili sporočilo, ki ga prinaša ta dan ter ga povezali z Unesco projektom Modri stol – nekdo misli nate.

Skupina starejših deklic, ki na šoli delujejo kot prostovoljke, so se povezale z učenci v podaljšanem bivanju. Najprej so za njih pripravile igro, ki spodbuja povezovanje in krepi odnose. Na kartice so zapisale lastnosti (ljubezniv, prijazen, sočuten, radodaren…). Učenci so se posedli v krog in vsak izmed njih je naključno izbral eno lastnost in jo podaril učencu, ki po njegovem mnenju najbolj pooseblja to lastnost.

Nato so prostovoljke predstavile mednarodni dan spodbujanja kulturne raznolikosti za razvoj in dialog. Pogovorili so se o tem, kako lahko mi ustvarjamo boljši svet. Ugotovili so, da se vse začne pri nas samih in da lahko začnemo že tako, da smo sami prijazni drug do drugega. Nato so se dogovorili, da na stol napišejo besede, ki bi po njihovem mnenju lahko ustvarjale boljši svet. Lotili so se barvanja stola z modro barvo. Ko se je posušil, so nanj napisali besede, ki so si jih izbrali.

Stol sedaj krasi učilnico 4. a razreda in spodbuja učence k prijaznosti, solidarnosti, radodarnosti, empatiji, sočutnosti…

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj