Na vsebino

Uradno odprtje obnovljene javne poti do Snečjega Vrha

V sobotoje v Jelševniku potekalo uradno odprtje obnovljene javne poti do Snečjega Vrha, ki spada pod naselje Jelševnik. S prerezom traku so cesto svojemu namenu uradno predali župan Andrej Kavšek, predsednik Krajevne skupnosti Dobliče Martin Vrtin, nekdanja županja Mojca Čemas Stjepanovič in najstarejša prebivalka Snečjega Vrha Rozalija Verderber.

Po dogovoru s Krajevno skupnostjo Dobliče je bila izvedena obnova 440 m javne poti, ki vodi od lokalne ceste Črnomelj – Stražnji Vrh do zaselka Snečji Vrh, kjer v sedmih hišah živi 35 prebivalcev naselja Jelševnik. Skupna vrednost del z DDV je bila ocenjena na 61.000 EUR, od tega je Občina Črnomelj v proračunu zagotovila 46.723 EUR.

Dela priprave ceste za asfaltiranje so izvedli krajani sami. V decembru 2018 je CGP d.d. iz Novega mesta opravil asfalterska dela, saj je podjetje po pogodbi izvajalec za dela na občinskih cestah v letih 2018 in 2019.

Program uradnega odprtja so popestrili tamkajšnji otroci z glasbo, petjem ter recitacijo, program pa je povezovala Andreja Verderber.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj