Na vsebino

Urška in Vid zlata!

Tudi v tem šolskem letu so se dijaki naše šole pripravljali na tekmovanje v zanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Državna komisija je oblikovala naslov tekmovanja, Dediščina identitete, in določila besedila, ki so bila podlaga za preverjanje bralne zmožnosti ter zmožnosti pisanja besedil, povezanih z izbranimi književnimi deli.

Dijaki 1. in 2. letnika gimnazijskega in srednje strokovnega programa so brali deli Ivana Cankarja: Podobe iz sanj ter Polone Glavan: Gverilci, dijaki 3. in 4. letnika gimnazije in srednje strokovne šole pa naslednja dela Ivana Cankarja: Martin Kačur, Tujci, Knjiga za lahkomiselne ljudi, Krpanova kobila.

Šolsko tekmovanje je potekalo 11. decembra 2018. Udeležilo se ga je 7 dijakov 1. in 2. letnika gimnazije ter 2 v kategoriji 3. in 4. letnikov gimnazije. Bronasta priznanja in s tem uvrstitev na območno tekmovanje, ki je potekalo 23. januarja 2019 na OŠ Drska v Novem mestu, so dosegli naslednji: Vid Kavčič in po doizboru Urška Bahor (oba 1. aG) ter Ida Vraničar (3. bG).

9. marca 2019 je bilo na OŠ Spodnja Šiška v Ljubljani še državno tekmovanje. Nanj sta se uvrstila dijaka 1. aG in oba bila zelo uspešna, Urška je dosegla 16., Vid pa 20. mesto. Z izjemno uvrstitvijo sta si tako priborila še najžlahtnejšo barvo priznanja.

Vir: Srednja šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj